800_filter_nobg_613dca29359cf__
σώμα ακριτών

Έτσι εκπαιδεύονται οι Ακρίτες…

Πόσες φορές ρωτηθήκαμε, «τι ακριβώς κάνετε στο Σώμα Ακριτών»; Πως να περιγράψουμε αλήθεια όλα αυτά που κάναμε τόσα χρόνια; Ας πούμε λοιπόν πως κάνουμε… άτυπη εκπαίδευση… στο σχολείο της φύσης… Ο κάθε νέος, το κάθε παιδί, κάνει τη δική του προσπάθεια, να πλατύνει τις γνώσεις του, για αυτοβελτίωση, για αυτοπειθαρχία, για να είναι μέλος της ομάδας και όχι ένας… μοναχικός καβαλάρης.  

Η Ακριτική δράση βασίστηκε σε συγκεκριμένα θέματα που επιλέχθηκαν κάθε άλλο παρα τυχαία. Η εξερεύνηση της φύσης ήταν σίγουρα ο πιο σημαντικός τομέας απασχόλησης στο Ακριτικό πρόγραμμα. Όμως σημαντικό ρόλο έπαιζαν στο πρόγραμμα μας οι γενικές γνώσεις, η ενεργή απασχόληση με τα κοινά και ο ακτιβισμός, η πατριδογνωσία, ο αθλητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ή άτυπη εκπαίδευση των μελών περιλάμβανε διάφορα εργαστήρια, πρακτική εφαρμογή γνώσεων, βιωματικές δραστηριότητες στη φύση αλλά και αλλού και συμμετοχή σε εκστρατείες. Το Σώμα Ακριτών ποτέ δεν ήταν άλλο ένα φροντιστήριο, αλλά η δεύτερη οικογένεια μας, η ομάδα μας, η παρέα μας! Εκεί που τα παιδιά και οι νέοι πήγαιναν όχι γιατί τα στέλναν οι γονείς τους για το… καλό τους, αλλά γιατί το ήθελαν τα ίδια και περίμεναν πως και πως την επόμενη συνάντηση τους…

Δείτε φωτογραφίες διαφόρων εποχών από αξέχαστες δραστηριότητες.