800_filter_nobg_613dca29359cf__
σώμα ακριτών

Φινάλε με κατασκήνωση στα Πλατάνια

Στα βουνά του Τροόδους και συγκεκριμένα στα Πλατάνια κατασκήνωσαν φέτος οι Ακρίτες μας. Στις 29 Ιουνίου η ομάδα μας έφτασε στον κατασκηνωτικό και οργανώθηκε για αληθινή κατασκήνωση με διανυχτέρευση σε αντίσκηνα και μαγείρεμα στη φωτιά. Οι αρχηγοί μας επέλξαν ένα ύψωμα και στρατοπεδεύσαμε με όλα τα αντίσκηνα μας στα… ψηλά.

Το πρόγραμμα πλήρες με εξερευνήσεις κατα μήκος του ποταμιού προς τους μικρούς καταρράκτες αλλά και δύσκολα ανεβοκατεβάσματα στις κορυφές της περιοχής, με… επίσκεψη στα Αγρινά ακολουθώνυτας ανιχνευτικά σήμετα, με εκπαίδευση για να αναγνωρίζουμε φυτά, πετρώματα, ζώα και πτηνά του Τροοδους. Είχαμε ακόμη την βραδινή παρατήρηση του ουρανού με κάμποση μυθολογία. Δεν έλειψε βέβαια το παιγνίδι με το τουρνουά πετόσφαιρας και φυσικά η διασκέδαση.

Η αληθινή κατασκήνωση στα βουνά του Τροόδους είναι ότι πιο ωραίο υπάρχει στο πρόγραμμα ολόκληρης της χρονιάς! Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει κατασκήνωση αν δεν το ζήσει! Περάσαμε όμορφα και ανυπομονούμε για την επόμενη μεγάλη δράση.