800_filter_nobg_613dca29359cf__
σώμα ακριτών

Ενα υπέροχο τριήμερο στα Πλατάνια!

Ήταν μια υπεροχη τριήμερη κατασκήνωση αυτή που είχαμε απο τις 17 ως τις 19 Ιουνίου στα Πλατάνια. ‘Ισως γιατί το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και ποικίλο, ίσως γιατί η φύση ήταν πανέμορφη, ίσως γιατί η παρέα ήταν απίθανη!

Στον κατασκηνωτικό χώρο των Πλατανιών είδαμε βέβαια πολλά που δεν μας άρεσαν… Μια παραγκούπολη αντί για ένα χώρο που θαπρεπε να ήταν στολίδι… Ευτυχώς είναι εποχή που οι… παράγκες ήταν άδειες κι έτσι μπορέσαμε να χαρούμε το δάσος χωρίς άλλη ενόχληση.

Η πορεία προς τους μικρούς καταρράκτες ήταν σίγουρα το πιο ξεχωριστό κομμάτι του προγράμματος μας. Μάλιστα οι Ακρίτες μας χαρτογράφησαν το ποτάμι και επιστρέφοντας αργότερα στην κατασκήνωση έφτιαξαν το χάρτη του ποταμιού.

Πέραν της δράσης στη φύση, είχαμε και τα ενδιαφέροντα εργαστήρια όπου μπορέσαμε να αναπτύξουμε απόψεις για διάφορα θέματα που μας ενδιαφέρουν ως νέους και ως Ακρίτες.

Είχαμε όμως και τα διασκεδαστικά μας με τις “δοκιμασίες” στη φύση, την ολυμπιάδα παιγνιδιών αλλά και τον… ατέλειωτο αγώνα πετόσφαιρας. Όμορφες ήταν βεβαια και οι βραδιές μας γύρω απο τη φωτιά, μαγειρεύοντας πρώτα τα δείπνα μας και μετά με κουβέντα και τραγούδι.

Επισκεφτήκαμε όμως και την Κακοπετριά όπου περιδιαβάσαμε την παλιά γειτονιά αλλά και το μονοπάτι της φύσης.