800_filter_nobg_613dca29359cf__
σώμα ακριτών

Αλλάζει… το Σώμα Ακριτών

Δύσκολοι καιροί για εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις… Δύσκολοι καιροί και για τα παιδιά και τους νέους μας…

Το Σώμα Ακριτών παρατηρεί τα τελευταία χρόνια την δυσκολία των νέων να εντάσσονται σε εθελοντικές οργανώσεις. Οι πολλές υποχρεώσεις στην καθημερινή ζωή τους, η πίεση και το άγχος, αλλά και ο τρόπος που σημερινή κοινωνία επιβάλλει στους νέους να ζουν, έχουν περιορίσει σημαντική όχι μόνο τον χρόνο των νέων αλλά και την σκέψη, την φαντασία και την πρωτοβουλία τους.

Πλέον οι νέοι δεν έχουν χρόνο για ιδεολογία, για όραμα και πιστεύω. Ούτε και είναι αυθόρμητοι ή έχουν την ζωντάνια που είχαν παλιότερα…

Έτσι και στο Σώμα Ακριτών λίγα είναι τα παιδιά που πιστευουν στους στόχους και τα όνειρα μας για μια κοινωνία όπου οι πολίτες θα είναι ενεργοί, μια κοινωνία με ποιότητα. Βλέποντας λοιπόν το πως συμπεριφέρεται η κοινωνία, αλλά και πως η οργάνωση μας επηρεάζεται απο όλα αυτά, ένας πυρήνας απο βασικά μέλη όλων των ηλικιών, μαζεύτηκε και συζήτησε το θέμα. Το Σώμα Ακριτών προβληματισμένο, αποφάσισε να συμμμαζευτεί και να περιορίσει την δραστηριότητα του. Η φετινή χρονιά θα είναι λοιπόν διαφορετική με δραστηριότητες λιγότερες αλλά πάντοτε δυνατές και ποιοτικές. Οι πλείστες θα είναι ανοιχτές για όλους τους νέους και όχι μόνο για τα μέλη.