800_filter_nobg_613dca29359cf__
σώμα ακριτών

Ακρίτες και Σταυραετοί ανανέωσαν δεσμούς φιλίας

Στην Περιστερώνα της Πάφου ταξίδεψε στις 22 Ιουλίου ομάδα Ακριτών. Οι Ακρίτες μας φιλοξενήθηκαν για ένα τριήμερο στον κατασκηνωτικό χώρο των Σταυραετών. Τα σώματα Σταυραετών και Ακριτών, δύο οργανώσεις με πολλές ομοιότητες και κοινούς στόχους, αδελφοποιήθηκαν πριν ακριβώς 20 χρόνια σε τελετή που έγινε στον ίδιο κατασκηνωτικό χώρο. Την 20η επέτειο της αδελφοποίησης γιόρτασαν οι δύο οργανώσεις με την κοινή τους κατασκήνωση.

Η παρατεταμένη ζέστη απο τον καύσωνα των ημερών δυσκόλεψε τους κατασκηνωτές, αλλά δεν εμπόδισε τις δύο οργανώσεις να ανανεώσουν τους δεσμούς μιας πολύχρονης φιλίας και συνεργασίας. Ρίχτηκαν ήδη ιδέες για περισσότερη συνεργασία. Και οι δύο οργανώσεις πέρασνα δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της επιδημιας του κορωνοιού και ετοιμάζουν και οι δύο την επανεκκίνηση τους!

Στην κατασκήνωση οι Ακρίτες μας έστησαν τα αντίσκηνα τους δίπλα απο αυτά των Σταυραετών και είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε αρκετά χαλαρά (λόγω και της ζέστης βέβαια) να αναταλλάξουμε απόψεις, να επισκεφτούμε το χωριό και να φάμε το… μαχαλεπί μας και να περάσουμε όμορφιες βραδιές γύρω απο την φωτιά.

Πραγματικά αδελφωμένοι Ακρίτες και Σταυραετοί αποχαιρετίστηκαν την Δευτέρα έχοντας ήδη ορίσει τις επόμενες κοινές συναντήσεις τους.