800_filter_nobg_613dca29359cf__
σώμα ακριτών

Περάσαμε πολύ όμορφα στην Αθήνα!

Μια εκδρομή στο εξωτερικό είναι πάντοτε πολύ ξεχωριστή για μας τους Ακρίτες… Η ομάδικότητα και το δέσιμο των συμμετεχόντων, το κυνήγι της γνώσης και η αληθινή ψυχαγωγία, κάνουν όλα τα ταξίδια μας στο εξωτερικό αξέχαστα! Έτσι έγινε και στην Αθήνα… Περάσαμε πολύ όμορφα!

Το ταξίδι μας στην Αθήνα πραγματοποίηθηκε απο τις 3 ως τις 6 Ιανουαρίου 2024 και σ’ αυτο συμμετείχαν οι έφηβοι μας με επικεφαλής βέβαια τους αρχηγούς μας. Το πρόγραμμα μας ήταν πολύ γεμάτο με επισκεψεις και περιδιαβάσεις αλλά και διασκέδαση.

Φτάνοντας πρώι στην Αθήνα βρεθήκαμε αμέσως στο ναό του Δία, το Ολύμπιο. Ενώ το απόγευμα επισκεφτήκαμε το πάντοτε εξαιρετικό μουσείο της Ακρόπολις. Το βραδάκι βγήκαμε για βόλτα και φάγαμε τον γύρο και το σουβλάκι μας.

Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινήσαμε νωρίς για το… προσκύνημα στον ιερό βράχο της Ακρόπολις! Ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο, αλλά και το θέατρο του Διόνυσου ήταν εκεί εκπέμποντας την ενέργεια τους. Οι γνωσεις και οι πληροφορίες απο τους αρχηγούς μας ατέλειωτες και πολυ ενδιαφέρουσες. Άλλωστε το συνηθίζουμε να μαθαίνουμε πράματα που δεν τα… βρίσκουμε στα σχολικά βιβλία. Το απόγευμα βρεθήκαμε στο Παναθηναικό στάδιο όπου ασχοληθηκαμε πλέον με τους Ολυμπιακούς αγώνες. Άλλωστε το 2024 είναι ολυμπιακή χρονιά.

Την επομένη βρεθήκαμε στο υπέροχο ώρο της αρχαίας αγοράς. Και εκεί χωρισμένοι σε τριάδες παίξαμε ένα κυνήγι γνώσεων, προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε πληροφορίες και να λύσουμε γρίφους. Το απόγευμα περιαδιαβάσαμε την οδό Πανεπιστημίου με τα εντυπωσιακά νεοκλασσικά κτήρια και καταλήξαμε στο αρχαιολογικό μουσείο με κύριο στόχο να δούμε των περίφημο μηχανισμό των Αντικυθήρων. Το βράδι το ρίξαμε έξω… σε ταβέρνα με μουσική χωρό και καλό μεζεδάκι.

Την τελευταία μας μέρα δεν καθίσαμε ησυχοι… Αλλά συνεχίσαμε να περιδιβάζουμε την Αθήνα, γύρω απο την Ακρόπολη, την Πλάκα, το Μοναστηράκι. Άργα το βράδι μπήκαμε στο αεροπλάνο της επιστροφής έχοντας περάσει ένα όμορφο τετραήμερο στην Αθήνα.